giysi odası

İrem VARDAR Giysi Odası

2007 yılında İTÜ Rektörlüğü izni ve desteği ile Ayazağa Süleyman Demirel Kültür Merkezi arkasındaki bir alanda resmen açılışı yapılan Giysi Odası’nın hizmete başlayışı daha önceki yıllara dayanır. 1993 yılında İTÜ Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezi’nin kurulmasından sonra, merkeze Afrika’dan gelen bir öğrencinin, çok üşüdüğünü, iklime alışamadığını söylemesi üzerine onun ihtiyacını karşılamak amacıyla, giysi toplama işlemi başlatılmış oldu. O öğrencinin ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla başlatılan, çeşitli giysi toplama-dağıtma işlemi giderek birçok öğrencinin ihtiyacının karşılandığı ciddi bir çalışma haline dönüştü. Başlangıçta bir çelik dolap içinde toplanan giysiler zamanla, Gümüşsuyu-Maçka ve Ayazağa yerleşkelerinde verilen odalarda hizmete sunuldu. Zamanla, taşınabilir ev eşyaları da toplanarak, eve çıkan öğrencilere ulaştırılmaya başlandı. Öğrencilerin ana yerleşke olan Ayazağa’da yoğun olarak bulunmaları nedeniyle giysi odası birkaç yer değiştirdikten sonra bugünkü yerine 2013 yılı sonunda taşındı. Giysi Odası’nın bugüne kadar disiplin içinde yürütülmesini sağlayan gönüllü arkadaşlarımızdan Mine Tarım ve Sermin İpekoğlu’na komite olarak gönül dolusu teşekkürlerimizi sunarız. Komite üyelerimizden merhume İrem Vardar’ın eşi Prof. Dr. Mahir Vardar’ın değerli katkıları ile yenilenen Giysi Odası 28/02/2017 de tekrar modern ve zevkli bir ortamda hizmete başlamıştır.

Pazartesi ve Perşembe günleri saat 11.00-15.00 arası İTÜ Maslak Yerleşkesi - Merkezi Derslik Binasında hizmet veriyor.

Giysi Odasına bağış yapmak isteyenler için iletişim:

İTÜ Vakfı Sosyal ve Kültürel Hizmetler Komitesi

0212 296 55 11 – 0537 921 82 32