yesilkampus

İTÜ Yeşil Kampüs

İstanbul Teknik Üniversitesi, öncü kimliğiyle yeni ve büyük bir çalışmaya imza atarak, 2013 yılında “Yeşil Kampüs, Yeşil İTÜ” projesini başlattı. Tam anlamıyla “engelsiz ve doğa dostu üniversite” modelini hayata geçirmek için çalışan İTÜ Rektörlüğü, hem Türkiye’nin en kalabalık kenti İstanbul için önemli bir adım atacak hem de ülke genelindeki diğer üniversitelere örnek olacak. Bir dizi yeniliği içeren ve uzun soluklu proje olarak yapılandırılan Yeşil Kampüs kapsamında, şu ana başlıklar altında çok sayıda çalışma yürütülüyor:

 - Minimum Karbon: Kampüs içi araç trafiğinin minimize edilmesi, yaya ve bisiklet trafiğinin artırılmasına yönelik düzenlemeler yapılması.

- Geri Dönüşüm Bilinci: Gündelik atıkların ve tehlikeli atıkların kaynağında ayrıştırılmasının ve geri kazanımının sağlanması; atık suyun ve yağmur suyunun değerlendirilmesi.

- Bisiklet Kenti İTÜ: Bisiklet yolları, bisiklet kiralama ve parketme istasyonları yapılması, bisiklet tamir atölyeleri ve indirimli bisiklet satış mekânı kurulması.

- Engelsiz İTÜ: Kampüs içi açık ve kapalı mekânların dezavantajlı gruplar tarafından erişilebilirliğinin sağlanması, engelli istihdamının artırılması.

- Spor Kenti İTÜ: Yürüyüş parkurları oluşturulması, açık hava spor parklarının kurulması ve bisiklet kullanma alışkanlığının yaygınlaştırılmasıyla spor yapma kültürünün yerleştirilmesi.

 - Doğa Dostu Tanıtım: Promosyon malzemelerine ve 1773 Satış Mekanı ürün gamına, doğa dostu üretim anlayışının hâkim olması.

- Doğayla İç İçe Kampüs: Kampüsteki doğal yaşamın ve kampüs canlılarının korunması; orman alanları ve gölette iyileştirme çalışmaları yapılması.

- Peyzaj ile Renklenen İTÜ: Açık alanlarda yapılan peyzaj çalışmaları ile doğal görselliğin zenginleştirilmesi.

Daha fazla bilgi için  tıklayınız.