ayazaga

İTÜ ANA KAMPÜSÜ (Ayazağa Kampüsü)

Ana yerleşim birimi olan Ayazağa Kampüsü, İstanbul’un yeni iş ve ticaret merkezi konumuna gelen Maslak bölgesindedir. 247 hektarlık bir alanı kaplayan Ayazağa Kampüsü’nde Rektörlük ve yönetim birimlerinin yanı sıra 13 fakülteden 8′i ve 5 enstitüden 4′ü bulunmaktadır. Bu kampüste bulunan Mustafa İnan Merkez Kütüphanesi, Kültür ve Sanat Birliği, Spor Birliği ve 75. Yıl Öğrenci Sosyal Merkezi kampüsün yoğun yaşam alanlarıdır. Kampüste bulunan 12 bloktan oluşan toplamda 576 öğrenci kapasiteli “Gölet Yurtları”, 4 bloktan oluşan toplamda 1424 öğrenci kapasiteli “Vadi Yurtları”, 3 bloktan oluşan toplamda 384 öğrenci kapasiteli “Ayazağa Kız Ögrenci Yurdu” ve 3 bloktan oluşan toplamda 220 öğrenci kapasiteli “Arı, Gök ve Verda Üründül Yurtları” İTÜ öğrencilerine standartların ötesinde bir yaşam kalitesi sunmaktadır.

Kampüste Yer Alan Birimler

Ayazağa Kampüsü 34469

Maslak-İSTANBUL

Tel : 0212 285 30 30 (Santral)